Dingle AIK F09/11 Blå

Referat: IBK Kungälv / Surte IS IBK F08/09 - Dingle AIK F...

Dags att möta Kungälv borta. Senast möte fick vi lämna WO då vi var inne i ett skade- och sjukdomsträsk.
Kungälv/Surte har gått som tåget i serien och är obesegrade. Vi visste därför att det skulle bli en tuff batalj.

Till vår fördel var att vi hade en krispig uppställning med få kedjor. Alla spelare skulle få vara inne imatchen konstant. Kungälv mönstrade nästan full bänk och de rullade på alla spelarna vad jag kunde uppfatta. Då blir man ofta lite kall och kommer inte riktigt in i matchtempot när man får sitta längre perioder. Till vår nackdel var att Kungälv hade en trupp på c:a 50%/50% 2009 och 2008. VI hade vårt yngre lag med flest 2011 och 2010. Många 2009 var på konfirmationsläger.

Matchen blev en ganska jömn historia. Stundtals är det faktiskt Dingle som har övertaget spelmässigt. Kungälv är märkbart frustrerade över spelet och att vi täcker enormt mycket skott. Deras spela utvecklas under matchen till allt mer fysiskt och haffsigt, från att från början varit ett försök till att spela sig fram. Märkbar frustration spelade oss i händerna denna amtch.

Första perioden slutar dock 2-0 till Kungälv. Första var ett skott utifrån och det andra var ett täck/motlägg av Dingleback som oturligt fick riktning mot mål och gick in i krysset. Detta var kanske en ställning som på pappret var väntad före matchen, men vi känner att vi är med i matchen och att Kungälv främst haftlite medstuds i första perioden.

Andra i gång och ganska tidigt reducerar vi till 2-1 genom Lindsay efter pass från Wilma. Wilma ska återfinnas i matchprotokollet snart igen efter en tveksam utvisning på bortsidans långsida. 2 minuter för hårt spel, men alla i Dingle noterar att Kungälvsspelaren glider på det hala golvet (som även vi hade lite svårt för) och glider in i sargen "på eget grepp". En bra boxplay spelas, men Kungälv tillåts göra 3-1 under utvisningen. Andra perioden fortsätter vara händelserik. Alva får en passvölplacerad framför mål från Lindsay på centerposition. Alva lägger in det i perfekt "smurfhöjd" och vi reducerar återigen. 3-2 på tavlan när även Lindsay ska få en notering till i protokollet efter att ha fått 2 min utvisning för nick.

Vi startar därför tredje perioden i boxplay, men spelar av det bra. Matchen fortlöper och vi har som sagt väldigt mycket skottäck och bryter mycket boll. Fortsatt frustration från Kungälv och vi kommer nu in i en mycket bra period där vi har bra tryck stundtals. I ett uppspel lägger vi en långboll som en Kungälvsspelare sträcker upp handen och utvisning för hands blir ett faktum. Vi rullar på ett riktigt bra powerplay och vid ett frislag i slutet av vårt numerära övertag knackar Stina Ö til lStina J som sätter den bakom skymd målvakt. Kvitterat 3-3 och slutminutrarna blir en kamp för att hålla Kungälv borta från vårt mål. Emilia i mål gör många bra räddningar och är stundtals hårt uppvaktad med slag på fingrar och händer. Slutsekunden får hon ett redigt rapp av Kungälvs kanske ettrigaste spelare matchen igenom. Våra backar får till en tackling på henne i slutsekunden och den slutar i sarghörn, så på äkta hockeymanér blev det straff för att ha varit hårt på målvakt...

Vi tar med oss en stark laginsatsdär ALLA slet efter sin förmåga och jobbadeför laget. Återigen tar vi tag i saken vid underläge och kommer igen. Vi har ett bra målvaktsspel idag och täcker och bryter självuppoffrande enormt mycket skott.
Fantastisk laginsats.

Omnämnande idag går till Alva för bra forecheckning, bra press, bra hemjobb och dessutom ett mål. Även Mileja som var stentuff i närkamperna och slet hårt på sin högerkant. Flera fina passningar till farliga lägen också.